Utolsó kommentek

Scifi blogok

Nincs megjeleníthető elem

06.
29.

Sir Patrick Stewart Budapesten

Írta / Feltöltötte: Merras

Finisében vagyunk a következő SFportal Találkozó szervezésének, de szeretek visszagondolni a legelső olyan sci-fi rendezvényünkre, ahol külföldi sztárvendég lépett fel. Méghozzá nem is akárki - Sir Patrick Stewart.

Akkor persze még nem volt Sir, és még mi sem voltunk SFportal - a megboldogult Átjáró Sci-Fi Magazin első éves születésnapi találkozójaként szerveztük a dolgot. Szélesi Sándor, és még egy páran annak idején kimentünk egy szlovákiai sci-fi találkozóra, ahol egyfelől lettek volna mindenféle amerikai vendégek például a Babylon 5 című sorozatból... ha épp nem előtte pár nappal történik 9/11. Másfelől pedig összefutottunk egy cseh sci-fi magazin szerkesztőségével - az Ikarea akkoriban 20.000 példányban fogyott.

Az élmények arra sarkallottak minket, hogy:

a., kell csinálnunk egy sci-fi magazint

b., kell csinálnunk sci-fi rendezvényeket

Ami az SF cont illeti, nem gondoltuk volna, hogy mindösszesen 1 év alatt mekkora mázlink lesz. Valahonnét a fülünkbe jutott, hogy Patrick Stewart valami filmet fog forgatni nálunk - hát nosza rajta, elkezdtük keresni a kapcsolatot. Hiszen ha már errefelé jár, akkor egészen biztosan szíve vágya, hogy találkozzon a hazai Star Trek rajongókkal.

Néhány kanyart követően eljutottunk Stewart ügynökéhez, aki nagyon kedvesen és segítőkészen állt hozzánk - majd hetekre, hónapokra eltűnt, mi pedig rágtuk a kefét, hogy akkor most mi van. Majd hirtelen előkerült, sűrű bocsánatkérések közepette: "Bocsánat, Patrick-kel az X-men 2-t forgattuk éjt-nappallá téve, nem nagyon tudtunk levelezni..."

Megbocsátva, az X-men 2 amúgy is eléggé jól sikerült.

A levél folytatásában mintegy mellékesen megírta, hogy elfogadja a meghívásunkat, Patrick Stewart hajlandó eljönni hozzánk, és másfél óra erejéig a rajongók rendelkezésére állni. Tök ingyen, ha már errejár.

Mi korábban azt számolgattuk, hogy egy Stewart kaliberű színész biztos kér valami fellépti díjat. Nagy naívan azt gondoltuk, hogy talán mintegy 200.000 Ft-ot elő tudunk teremteni, remélhetőleg elég lesz. Nem lett volna elég, ha ő nagy ritkán részt vesz egy sci-fi találkozón, akkor nagyságrendekkel több gázsit szokott kapni az Egyesült Államokban vagy Németországban.

Pár nappal az esemény előtt amúgy finoman megkérdezte az ügynökén keresztül, hogy zavarna-e minket, ha magával hozna egy-két vendéget. Az egyik vendége, mint kiderült, Glenn Close volt, akivel itt forgatott. :)

Az Indavideónak hála most bárki megnézheti Sir Patrick Stewart fellépését.

 


Címkék: tv sorozat sorozatok star sci fi sir stewart trek patrick

A bejegyzés trackback címe:

https://sfportal.blog.hu/api/trackback/id/tr942117469

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2010.06.29. 11:48:41

startrek scifi :)))
győzikescifi is lesz?
süti beállítások módosítása